حضور معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه سمنان در نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های منتخب کشور با محوریت «الگوی نوین تغذیه دانشجویی» به میزبانی دانشگاه تبریز

نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های منتخب کشور با محوریت «الگوی نوین تغذیه دانشجویی» با حضور مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان، به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش رابط خبری معاونت دانشجویی و فرهنگی به نقل از دانشگاه تبریز؛ نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های منتخب کشور با محوریت «الگوی نوین تغذیه دانشجویی» و با حضور دکترحسین امامعلی‌پور مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان، معاون دانشجویی دانشگاه تبریز، معاونان دانشجویی تعدادی از دانشگاه‌های منتخب کشور و سایر مسئولان سازمان امور دانشجویان در دانشگاه تبریز برگزار شد.

مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان و مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی در دانشگاه‌های کشور، طی سخنانی در این نشست با اشاره به جزئیات طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی اظهار کرد: بر اساس مطالبه هیأت دولت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۴۰۲، مقرر شد یک ایده، کار و فکر جدید در حوزه تغذیه اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تغذیه دانشجویی به دغدغه اصلی دانشگاه‌ها تبدیل شده و علی‌رغم تمامی هزینه‌هایی که در این بخش صورت می‌گیرد، دانشگاه، دانشجو و دولت همگی ناراضی هستند.

دکتر امامعلی‌پور افزود: براین اساس یک کمیته در سازمان امور دانشجویان تشکیل و مقرر شد این کمیته با بهره‌گیری از نظرات جامعه دانشجویی، معاونان و مدیران دانشجویی طرحی را تحت عنوان «طرح الگوی نوین تغذیه» تدوین کند.

وی ادامه داد: این طرح دی ماه سال جاری در شورای معاونین وزارت علوم مطرح و پس از تصویب، به سازمان امور دانشجویان ابلاغ شد که به صورت آزمایشی در چند دانشگاه بزرگ شامل شش دانشگاه از تهران و شش دانشگاه از شهرهای مختلف کشور از نیمسال دوم سال تحصیلی اجرا شود.

مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: یکی از بخش‌های این طرح به رستوران‌های دولتی باز می‌گردد که دانشجویان معمولا احساس رضایت آنچنانی از این رستوران‌ها ندارند. لذا مدیریت هزینه‌ای که در این بخش انجام خواهد شد، در خصوص صنعتی‌سازی آشپزخانه‌ها، آنالیز غذایی و قراردادهای دانشگاه‌ها با پیمانکاران و هدفمندی یارانه‌های تغذیه دانشجویی خواهد بود.

وی ادامه داد: هدف اصلی ما حمایت از دانشجویان کم برخوردار و دانشجویان مستعد کم برخوردار است و بخش دیگری از این فصل مدیریت هزینه در این طرح، عبارت است از استفاده از توان بخش خصوصی در ایجاد رستوران‌های مکمل. متاسفانه در حال حاضر صفر تا ۱۰۰ حوزه تغذیه در اکثر دانشگاه‌ها به عهده خود دانشگاه است، درصورتی که براساس قوانین بالا دستی بعضی از خدمات باید به بخش خصوصی واگذار شود.

مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی با بیان اینکه یکی از اهداف راه ‌ندازی رستوران‌های مکمل، کاهش تصدی‌گری دانشگاه‌ها است، افزود: در وضعیت کنونی، دغدغه اصلی هیأت رئیسه دانشگاه‌ها به جای پیگیری مسائل پژوهشی و آموزشی، حل و وفصل مسائل تغذیه است و این روند باید اصلاح شود.

وی یادآور شد: راه‌اندازی رستوران‌های مکمل به ایجاد تنوع و کیفیت منجر می‌شود. معمولا دانشجویان اعتراض دارند که ما مجبوریم غذای یک یا دو منویی را انتخاب کنیم و تنوعی در منوی رستوان‌های دولتی وجود ندارد و همچنین به دانشجویان کم برخوردار کمک نمی‌شود، چرا که دانشجو حتما باید قیمت مشخص شده غذا را پرداخت کرده و سپس غذا دریافت کند.

وی ادامه داد: ما دانشجویانی داریم که واقعا توان پرداخت مبلغی را که صندوق رفاه برای غذای دانشجویی تعیین کرده است، ندارند و در رستوران مکمل غذاهایی وجود دارد که دانشجو می‌تواند غذا را بدون پرداخت هزنیه میل کند.

دکتر امامعلی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: یکی دیگر از مزایای رستوران‌های مکمل این است که باتوجه به اینکه وقتی دانشجو بجای رستوران دولتی، در رستوران مکمل غذا می‌خورد، دانشگاه یک کمک هزینه‌ تغذیه به دانشجو می‌دهد که این مبلغ نوعی کمک به دانشجویان کم برخوردار محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی که ما از طرح جدیدی صحبت می‌کنیم، برخی فکر می‌کنند که قصد کوچک کردن سفره دانشجویان را داریم. اما در اصل ما در این طرح فقط به دنبال رضایتمندی دانشجویان هستیم و قرار نیست تغییری ایجاد شود که موجبات نارضایتی دانشجویان را فراهم آورد و ما بر این باور هستیم که حضور بخش خصوصی دراین حوزه می‌تواند به مدیریت دانشگاه‌ها کمک کند.

مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: این رستوران‌های مکمل در کنار رستوران‌های دولتی ایجاد می‌شود و این طور نیست که ما رستوران های دولتی را به حال خود رها می‌کنیم. چراکه امکان استفاده ۱۰۰ درصدی دانشجویان از رستوران‌های مکمل وجود ندارد.

دکتر امامعلی‌پور در خاتمه یادآور شد: در حال حاضر در برخی از دانشگاه‌ها تا ۶۰ درصد دانشجویان از رستوران‌های مکمل استفاده می‌کنند و لذا هر چقدر به سمت بخش خصوصی حرکت کنیم، بهتر است اما نباید دانشگاه های کوچک را فراموش کنیم.

در ادامه این نشست، معاونان دانشجویی 12 دانشگاه منتخب کشور در طرح نوین، به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون چگونگی، جزئیات و چالش‌های این طرح پرداختند.

همچنین دکتر موسی رضائی؛ معاون دانشجویی دانشگاه تبریز نیز گزارشی در خصوص تاریخچه و نحوه‌ اجرای طرح تاک در دانشگاه تبریز و مزایای این طرح نسبت به رستوران‌های دولتی پرداخت.

کلمات کلیدی
لیلا رضائی
تهیه کننده:

لیلا رضائی

تصاویر

 -  -  -  -  -  -  -

0 نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *